U bevindt zich hier: HomeSoftware GenealogieNieuws genealogieGeneanetArchief voegt meer dan twintig historische films over Utrecht toe

Uitdijend Stadsarchief krijgt nieuw depot in Noord

Donderdagavond heeft de gemeenteraad ingestemd met een voorstel van het college om een nieuw depot te bouwen voor het Stadsarchief.

Het Stadsarchief, sinds 2007 gevestigd in het monumentale pand De Bazel aan de Vijzelgracht, barst uit zijn voegen. De huidige depotcapaciteit van 48 kilometer archief is niet meer voldoende voor de immer groeiende collectie.

Op dit moment is daarom een deel van het Amsterdamse archief ondergebracht in het Regionaal Archief van Noord-Kennemerland, West-Friesland en de Kop van Noord Holland in Alkmaar. Door het besluit van de gemeenteraad kan dit deel van de collectie terugverhuizen naar Amsterdam.

Source

Read more https://nl.geneanet.org/actueel/post/2017/08/uitdijend-stadsarchief-krijgt-nieuw-depot-in-noord?lang=nl

Nieuwsflitsen

Donderdagavond heeft de gemeenteraad ingestemd met een voorstel van het college om een nieuw depot te bouwen voor het Stadsarchief.

Het Stadsarchief, sinds 2007 gevestigd in het monumentale pand De Bazel aan de Vijzelgracht, barst uit zijn voegen. De huidige depotcapaciteit van 48 kilometer archief is niet meer voldoende voor de immer groeiende...

Lees meer...

Login vdrmolenGo to top