U bevindt zich hier: HomeSoftware GenealogieNieuws genealogieGeneanetLezing over Geneanet bij NGV Delfgauw

Zutphen: Geschiedenis van Rapiditas

Het Regionaal Archief Zutphen is niet alleen bewaarplaats voor gemeentelijke archieven. Ook archieven van plaatselijke verenigingen en stichtingen vinden zo nu en dan hun weg naar de Spiegelstraat in Zutphen. Zo is het archief van korfbalvereniging Rapiditas sinds kort ontsloten en zijn de stukken in te zien op de studiezaal.

De in 1921 opgerichte vereniging, fuseerde in 2000 met de Zutphense Korfbalvereniging die al sinds 1916 bestaat. De Amsterdamse onderwijzer Nico Broekhuysen bedacht korfbal als variant op het Zweedse ringboll in 1902. Korfbal is van oorsprong een gemengde sport; dames en heren spelen gezamenlijk in één team. Voor begin twintigste eeuw was dat zeer vooruitstrevend.

Source

Read more https://nl.geneanet.org/actueel/post/2017/07/zutphen-geschiedenis-van-rapiditas?lang=nl

Nieuwsflitsen

Een mogelijke verhuizing van het Terneuzense archief naar het Zeeuws Archief in Middelburg stuit niet alom op een ‘njet’ bij heemkundige organisaties in Terneuzen.

Het Terneuzense archief zit met achterstallig onderhoud en moet worden gedigitaliseerd. Twee toekomstplannen liggen op tafel: het in eigen huis aanpakken of verkassen naar...

Lees meer...
Go to top