U bevindt zich hier: HomeSoftware GenealogieNieuws genealogieNieuws van loket voor lief en leedHuwelijksdrama bij de sluis

Zutphen: Geschiedenis van Rapiditas

Het Regionaal Archief Zutphen is niet alleen bewaarplaats voor gemeentelijke archieven. Ook archieven van plaatselijke verenigingen en stichtingen vinden zo nu en dan hun weg naar de Spiegelstraat in Zutphen. Zo is het archief van korfbalvereniging Rapiditas sinds kort ontsloten en zijn de stukken in te zien op de studiezaal.

De in 1921 opgerichte vereniging, fuseerde in 2000 met de Zutphense Korfbalvereniging die al sinds 1916 bestaat. De Amsterdamse onderwijzer Nico Broekhuysen bedacht korfbal als variant op het Zweedse ringboll in 1902. Korfbal is van oorsprong een gemengde sport; dames en heren spelen gezamenlijk in één team. Voor begin twintigste eeuw was dat zeer vooruitstrevend.

Source

Read more https://nl.geneanet.org/actueel/post/2017/07/zutphen-geschiedenis-van-rapiditas?lang=nl

Nieuwsflitsen

Donderdagavond heeft de gemeenteraad ingestemd met een voorstel van het college om een nieuw depot te bouwen voor het Stadsarchief.

Het Stadsarchief, sinds 2007 gevestigd in het monumentale pand De Bazel aan de Vijzelgracht, barst uit zijn voegen. De huidige depotcapaciteit van 48 kilometer archief is niet meer voldoende voor de immer groeiende...

Lees meer...

Login vdrmolenGo to top