U bevindt zich hier: HomeSoftware GenealogieNieuws genealogieGeneanetArchief voegt meer dan twintig historische films over Utrecht toe

Archief zoekt hulp Leidenaars

Erfgoed Leiden roept de hulp van Leidenaars in. De organisatie heeft 90.000 foto’s in de collectie waarvan de locatie niet is omschreven. ,,Leidenaars kunnen die foto’s herkennen. We vragen hen: waar is de foto gemaakt?’’, zegt Ellen Gehring van Erfgoed Leiden.

De organisatie heeft zo’n 200.000 afbeeldingen van deze regio in bezit. Bijna de helft daarvan heeft geen adres of plaatsgegevens. Een ander probleem is dat adressen in de loop der jaren zijn veranderd of niet meer bestaan, waardoor de gegevens niet meer kloppen.

Source

Read more https://nl.geneanet.org/actueel/post/2017/07/archief-zoekt-hulp-leidenaars?lang=nl

Nieuwsflitsen

Donderdagavond heeft de gemeenteraad ingestemd met een voorstel van het college om een nieuw depot te bouwen voor het Stadsarchief.

Het Stadsarchief, sinds 2007 gevestigd in het monumentale pand De Bazel aan de Vijzelgracht, barst uit zijn voegen. De huidige depotcapaciteit van 48 kilometer archief is niet meer voldoende voor de immer groeiende...

Lees meer...

Login vdrmolenGo to top