U bevindt zich hier: HomeNieuws genealogieCBGVanaf 25 nov.: Tentoonstelling Mijn naam is Cohen in Joods Historisch Museum

Vanaf 25 nov.: Tentoonstelling \ Mijn naam is Cohen\ in Joods Historisch Museum

Van 25 november 2011 t/m 11 maart 2012 toont het Joods Historisch Museum (JHM) de tentoonstelling Mijn naam is Cohen, een serie portretten door Daniel Cohen (foto\'s) en Mischa Cohen (tekst). Ze zochten vijfentwintig naamgenoten op van verschillende generaties en achtergronden: orthodox, agnost, pro- en anti-Israelisch, joods, niet-joods, 1e, 2e en 3e generatie - ze komen in Mijn naam is Cohen allemaal aan het woord en in beeld. In hoeverre wordt je identiteit mede bepaald door je naam? Behalve Daniel en Mischa heten nog zo\'n vijftienhonderd Nederlanders Cohen. Deze typisch joodse achternaam heeft zowel bij joodse als niet-joodse dragers invloed op hun zelfbeeld en het beeld dat anderen van hen hebben.  Bij de tentoonstelling hoort een speciale website en een boek. De tentoonstelling is geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Zie website JHM.

Lees meer http://194.171.109.12/news/827/

Nieuwsflitsen

Een mogelijke verhuizing van het Terneuzense archief naar het Zeeuws Archief in Middelburg stuit niet alom op een ‘njet’ bij heemkundige organisaties in Terneuzen.

Het Terneuzense archief zit met achterstallig onderhoud en moet worden gedigitaliseerd. Twee toekomstplannen liggen op tafel: het in eigen huis aanpakken of verkassen naar...

Lees meer...

van der Molen en Winschoten

Begin 18e eeuw stonden in de gemeente Winschoten 13 molens. In de loop van de jaren zijn door diverse oorzaken, zoals industrialisatie, de aantallen flink gereduceerd. Winschoten heeft op haar grondgebied nog drie monumentale molens staan, te weten Berg, Dijkstra en Edens. Deze molens zijn eigendom van de gemeente en worden beheerd door vrijwillige molenaars. Alle drie de molens staan in het centrum van Winschoten. Van deze 3 molens is ieder geval bekend, dat géén van onze voorouders eigenaar is geweest.

Go to top