U bevindt zich hier: HomeNieuws genealogieGeneanetNieuwe gratis index op Geneanet: bijna 20 000 soldaten die onder Napoleon vochten.

Carnegie Heldenfonds. 100 jaar helden te boek en op dvd

Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het Carnegie Heldenfonds publiceert het CBG op verzoek van het Stichting Carnegie Heldenfonds een jublileumboek: 100 jaar Helden. De voornaamste taak van het Fonds is volgens de eigen omschrijving "het aanmoedigen van goed burgerschap door mensen te belonen die vaak hun leven op het spel zetten bij het redden van een medemens in nood...".  In het boek van auteurs C.P. Mulder en M. Spaans Azn. is aandacht voor oprichter Andrew Carnegie, de geschiedenis van het Fonds, de beloningen voor de redders en wordt uiteraard ook een keur aan helden voor het voetlicht gehaald, waarbij de verrichte heldendaad wordt beschreven. Onder die helden vindt u ook Rijk de Gooyer. Bij het boek wordt een dvd geleverd met alle helden uit het 100-jarige bestaan van het Carnegie Heldenfonds. Méér dan 8000 helden op 1398 pagina\'s.  C.P. Mulder en M. Spaans Azn., Honderd jaar Helden. Carnegie Heldenfonds, Den Haag 2011, 112 pag.\'s, isbn 978-90-5802-085-7. Het boek en dvd kosten samen € 29,50 incl. verzendkosten (Vrienden CBG betalen € 25,-) en kan hier besteld worden.  

Lees meer http://194.171.109.12/news/821/

Nieuwsflitsen

Een mogelijke verhuizing van het Terneuzense archief naar het Zeeuws Archief in Middelburg stuit niet alom op een ‘njet’ bij heemkundige organisaties in Terneuzen.

Het Terneuzense archief zit met achterstallig onderhoud en moet worden gedigitaliseerd. Twee toekomstplannen liggen op tafel: het in eigen huis aanpakken of verkassen naar...

Lees meer...

van der Molen en Winschoten

Begin 18e eeuw stonden in de gemeente Winschoten 13 molens. In de loop van de jaren zijn door diverse oorzaken, zoals industrialisatie, de aantallen flink gereduceerd. Winschoten heeft op haar grondgebied nog drie monumentale molens staan, te weten Berg, Dijkstra en Edens. Deze molens zijn eigendom van de gemeente en worden beheerd door vrijwillige molenaars. Alle drie de molens staan in het centrum van Winschoten. Van deze 3 molens is ieder geval bekend, dat géén van onze voorouders eigenaar is geweest.

Go to top